Butterflies

Fa uns quants anys vaig escriure un conte -"El caçador de papallones"- en què l'entomòleg i el lepidòpter simbolitzaven l'escriptor i la inspiració, respectivament. Amb el pas del temps, però, la metàfora de l'insecte ha patit una metamorfosi. Al meu poemari, les papallones són records que tornen per atacar-nos a traïció. La connotació, ara, és negativa. Com l'etimologia de la paraula "butterfly", segons la qual les papallones eren petites bruixes que robaven la llet i la mantega.

 

 

 

 

 

 

Contemplo amb horror com

(les papallones remunten

el vol i formen un eixam,

com un esbart d’estornells

a ranvespre)

(i la bonior esdevé eixordadora)

tot s’ensorra, escoltant

(el moviment de desenes de parells d’ales d’insecte)

(zum-zum)

(zum-zum)

(zum-zum)

els batecs del meu cor

a cent per hora.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.